dinsdag 18 januari 2011

De geboorte van de blog.

Wie iets op zijn lever heeft, kan hier terecht om het eruit te spuien.
Een luchtige kijk op de samenleving en het leven in het algemeen.
Bestemd voor het lament van het Nederlandse taalgebied, want Nederlanders en Vlamingen zijn erom bekend. De Walen ook, maar die spreken een andere taal.

2 opmerkingen:

  1. Al eens gehoord van dommekrachten? Dat zijn de individuen die zonder morele bezwaren bevelen kunnen opvolgen, ook als die tegen het gezonde verstand indruisen. Ze worden daarvoor beloond, want zonder de dommekrachten kan een samenleving niet functioneren. Het zijn de gevestigde machten, de werkslaven, de profiteurs en de parasieten. Je zult ze niet op deze blog vinden, want ze hebben over hun leven niet veel kritiek en nog minder zelfkritiek. Aan het hoofd van de dommekrachten staan individuen die er heilig van overtuigd zijn dat zonder hun de wereld in elkaar stuikt. Hun loonfiche toont dat ze het gelijk aan hun kant hebben. Ach, zolang ze in hun eigen glorie wentelen, hoeven we niets van ze te vrezen. Laten we ze dan maar in hun eigenwaan. Dan zijn ze het minst gevaarlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moeten de anderen niet dankbaar zijn voor de dommekrachten? Want zoals je zegt: zonder hen functioneert de samenleving niet.
    Blijft natuurlijk de vraag of de huidige samenleving werkelijk het summum is? Het is meer een afgevreten kale boom die overeind blijft staan door dat soort mensen. Meelopers met kreupele benen.
    Maar de winkels-en de solden-draaien goed door die loonfiche, toch?

    BeantwoordenVerwijderen